BMN Bouwmaterialen

BMN Bouwmaterialen

Plukon Food Group

C. de Wit & Zn BV

Duyn's Teamsportwear

Timmerfabriek Schouten

Schouten Techniek

Mobilito

Duyn's Teamsportwear

http://www.davelaar-koeken.nl/

Vastenburg Schoonmaak & Onderhoud

Karsten Slaapkomfort

Het Antwoord

Vastenburg Schoonmaak & Onderhoud

Mobilito

Schouten Techniek
Deel via Twitter Deel op Facebook

28-10 Bij dispensatiespelers zonder papieren

Het gebeurt nog wel eens dat een tegenpartij dispensatie spelers heeft zonder dat de vereniging daarvan papieren bij zich heeft waaruit blijkt dat er toestemming is verleend om als dispensatie speler te mogen spelen. De reglementen schrijven voor dat een speler zonder dit papiertje niet mag spelen. De praktijk geeft eigenlijk al aan dat teams deze papieren vaak vergeten of bewust niet meegeven, omdat deze toestemmingen maar 1x worden verstrekt.

Hoe moeten we dan omgaan met dit soort situaties?  De KNVB heeft hiervoor de volgende instructie's gegeven:
Eventueel afhankelijk van de uitslag kunt u aangeven bij de betreffende teambegeleider en de bestuursdienst van de vereniging dat u melding gaat maken bij de KNVB van het niet op orde hebben administratie van de te oude spelers in het team. Deze melding verloopt ten alle tijden via het wedstrijdsecretariaat. U noteert van de betrokken spelers de naam, geboortedatum en KNVB nummer. Deze gegevens kunt u vinden op de spelerspassen.

Mail nog dezelfde dag deze gegevens door naar wedstrijdsecretariaat@blokkers.nl. De wedstrijdsecretaris zal ter controle de gegevens doorsturen naar de competitieleider van de KNVB. Mocht na deze controle inderdaad blijken dat de dispensatie niet is verleend, zal de competitieleider aangifte doen bij de tuchtcommissie van het laten spelen van onrechtmatige speler(s) of competitievervalsing. In de praktijk levert dit een geldelijke boete op en punten in mindering voor het betrokken team. Ook loopt het team het risico dat ze uit de competitie worden genomen.

Dus speel de wedstrijd altijd gewoon! Dit voorkomt een hoop discussies op en om het veld en zorgt tevens ook voor een goede sfeer. Het is aan de KNVB om uiteindelijk te beslissen over de gevolgen.

Wedstrijdsecretariaat v.v. De Blokkers