Spanbroekerweg 120 A
1715GT
SPANBROEK
tel. 0226-352400

Ons avontuur in de 1ste klasse werd vervolgd met een wedstrijd tegen VVS. Een oude bekende. In fase 1 troffen we elkaar ook en toen bleek VVS een maatje te groot. In fase 2, inmiddels in de 1ste klasse , wisten ze ook nog eens van onze 15-1 te winnen. Kortom, het zou weer een lastig karwei worden.

De afgelopen weken lag de focus op de trainingen op het omgaan met fysiek sterke tegenstanders. Of nou ja, Het werd vooral een oefening voor de trainers. De stembanden en engelengeduld waren weer nodig om tussen het kwebbelen door af en toe een oefening te doen. Het blijft voor de meiden lastig om de spanningsboog 1 minuutje gespannen te houden. 5x10 sec is ook een minuut zullen ze gedacht hebben. Dat klopt niet en een uitleg in 5 (of 6) delen is minder effectief… zo bleek toen de oefening uiteindelijk begon. Bleek er nog deel 7 en 8 nodig om echt iedereen mee krijgen.

De bespreking ging dan weer als een trein. Er was een korte discussie over enkele positiewisselingen die op weinig enthousiasme konden rekenen. De meiden maken in die situaties van hun hart geen moordkuil. Alle onderhandelingstechnieken worden gebruikt om ons te overtuigen van ons ongelijk. Heel soms werkt dat, want ik ben ook niet van steen. Maar ja, we kunnen niet allemaal linkshalf staan. (gek genoeg 1 van de populairste posities).

Het was de bedoeling om met een hechte defensie de tegenstander van scoren af te houden en met snelle counters toe te slaan. Dat plan kon na 17 seconden al bijna in de prullenbak toen een VVS-speelster een vrije doorgang werd gegeven naar Jasmijn. Gelukkig was die wel bij de les en verwerkte het schot tot corner. Geen probleem aangezien we inmiddels een ruime ervaring hebben met het verdedigen van corners. Vorige week moesten we 10 tot 15 corners verdedigen, vandaag zouden daar weer 10 bijkomen.

Maar goed. Het stond even niet lekker in het begin en dan moeten wij als begeleiding ingrijpen. Dan is er ook even geen tijd voor discussie… nou ja, dat vonden wij, een enkeling had toch nog wat vragen en vond een corner voor de tegenstander het geschikte moment om de veranderingen rustig te bespreken. Gelukkig was onze beantwoording naar tevredenheid en was de corner verder ongevaarlijk.
Na de omzettingen halverwege de 1ste helft werd de kansenregen voor VVS gestopt. Jasmijn had geen moeite met een paar schoten uit de 2de lijn. De bal werd steeds vaker aan de andere kant van het veld gesignaleerd. Dat leidde tot een aantal kansen voor o.a. Nikki en Anouk. Laatstgenoemde raakte de lat. De rust werd gehaald met een 0-0.

De 2de helft begon stroefjes. Jasmijn moest weer een aantal keer handelend optreden. 1 keer was ze dan toch geklopt, maar werd ze geholpen door haar verdedigers die een bal van de lijn haalden. Daarna viel ook nog eens Anouk geblesseerd uit en hadden we nog 1 wisseltje over. Kortom, het zag er even niet zo best uit. Maar de ploeg richtte zich op. Duels werden weer gewonnen, het positiespel werd beter en de aanvallers werden meer aan het werk gezet.

Toen werd het tijd voor de minuut van Dominique. Inmiddels omgedoopt tot de Do-Minuut. Op aangeven van Ivaila ramde ze vanaf een meter of 20 de bal over de keeper heen in doel. Het doelpunt is op beeld gezet, voorzien van deskundig commentaar van Oscar.
De thuisploeg was nog niet bekomen van deze tegenslag of de 2de lag er in. Do vond met een prachtige dieptebal Nikki die boelkloedig afrondde. Ook deze goal is gefilmd, helaas nu zonder commentaar. Het ging ook wel heel snel.
De toeter die u hoort is geen stoomboot, maar de vuvuzela van Daan. Spanbroek ligt niet aan zee, dus dat is ook een sterke aanwijzing dat er geen schip voorbij vaart.
En toen stond het zomaar 0-2.

VVS gaf nog niet op, kreeg nog 1 goede kans, maar daar was Jasmijn weer. Meer lieten onze verdedigsters niet toe en zo werd de voorsprong zonder stress over de streep getrokken.
6 gespeeld, 9 puntjes mensen. Daarmee staan de meiden keurig op een 4de plaats in de 1ste klasse. Niet slecht voor een stel kwebbelaars. Zouden die oefeningen dan toch een beetje effect hebben?

Volgende week spelen we tegen de nummer 3 Reiger Boys 15-1. Een mooie nieuwe test voor de meiden. Dan gaan we kijken of ze hun grens nog verder kunnen verleggen.